Dat hoort bij het leven

Rouwen is nodig

Dat hoort bij het leven en het hoort bij de liefde. 

Als er geen liefde is geweest is er ook geen pijn.

Rouwen en het durven voelen van de pijn vraagt moed. Het is veel gemakkelijker om niet te willen voelen. Toch is het essentieel om te rouwen en de pijn toe te laten om daarna het geluk weer te kunnen omarmen.


Dat hoort bij het leven

Rouwen loslaten

Durf de pijn te voelen als je iemand bent verloren, maar hou daar niet eindeloos aan vast en durf het rouwen ook weer los te laten. Met eindeloos rouwen krijg je de persoon van wie je zoveel houdt namelijk niet terug. Diegene die niet meer fysiek aanwezig is, is niet weg, al voelt het soms wel zo. Diegene is weer teug naar daar waar we allemaal vandaan komen. Des te meer je het verdriet durft los te laten, des te meer je de verbinding kunt gaan ervaren. Ze zijn er gewoon nog steeds. 


Het leven is een wonder en zo ook de dood. Dat valt niet met je hoofd te begrijpen, maar soms kun je simpelweg de schoonheid en de vrijheid van de dood ervaren.

dat hoort bij het leven

Jij mag genieten!

Weet dat iedereen die overgegaan is, jou het liefste ziet genieten zolang jij nog hier op aarde bent. Ze gunnen jou het allerbeste. Hou dat in gedachten als je stapje voor stapje je hart weer laat ontdooien en het rouwen loslaat. Je bent op aarde om te genieten, dat is je geboorterecht.


Eer diegene die je bent verloren door werkelijk te gaan genieten. Vier feest en leef het leven vanuit je tenen, want dat is de bedoeling.

Dat hoort bij het leven

De tijd heelt

Als deze woorden je nu nog pijn doen omdat het verlies misschien nog kort geleden is, weet dan dat de tijd ook de wonden heelt en dat het zachter zal gaan worden. Praat erover met mensen die die persoon ook hebben gekend en deel je verdriet. Dat is helend. Weet dat op een gegeven moment er alleen nog de mooie herinneringen zijn.


Als het jouw tijd is. dan ga jij ook. Dan ontmoet je elkaar weer in een andere dimensie. Laat deze gedachte een troost voor je zijn.


Ter ondersteuning kun je ook het boek 'Op weg naar verbinding'.  Dit boek gaat over mijn scheiding en het verlies van mijn lieve grootvader en andere dierbaren.


Op jouw moed!


Mahatma

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.