Page content

Het ego houdt van drama!

YouTube voorvertoningsafbeelding

Het ego houdt van drama! Je hebt zo in je leven periodes waarin het zwaar is. Het kan zijn door een ziekte, een sterfgeval, geldproblemen, het gemis van liefde of domweg omdat er niets lukt.

Dan wordt het duister in je. Het kan ook letterlijk fysiek zwaar op je drukken. Als je eenmaal in zo’n periode zit, dan is het heel gemakkelijk om dieper en dieper in de ellende weg te zakken.

Niets lukt meer, de ene tegenslag na de andere volgt en je bent het spoor bijster. Je weet simpelweg niet meer hoe je hieruit kunt komen.

Het ego houdt van drama

Het ego voelt zich hier wel bij. Ja, echt waar! Het ego wordt groter naarmate de drama’s ook groter worden. ‘Kijk mij, arme ik’, zegt het ego dan en het zwelgt in de ellende. De echte ellende is dat je met deze energie juist  méér ellende aantrekt en daarmee zit je dan in een vicieuze cirkel.

We creëren ons leven met onze gedachten en met name met onze emoties die met die gedachten zijn verbonden. Hoe je hier uit kunt komen: door te zien dat het ego houdt van drama en dan ervoor te kiezen je niet door het drama te laten meeslepen.

Het is niet gemakkelijk om dwars tegen de negatieve stroom in te zwemmen, en toch…

Kijk op deze website naar de korte lachvideo’s of ga kijken naar lachfilms, geniet en zie wat altijd is en blijft: de natuur die ontluikt; de blaadjes die voorzichtig te voorschijn komen, vogels die een nest bouwen. Geniet van elke zonnestraal en van een lach op het gezicht van een kind.

Laat de ellende los en distantieer je ervan. Kijk of je uit de verstrengelende negatieve emoties kunt blijven. Wees je ervan bewust: het ego houdt van drama! En zie dat jij dat ego niet bent.

Op jouw vrijheid en vreugde, in welke omstandigheid je je ook bevindt,

Mahatma

Comment Section

0 reacties op “Het ego houdt van drama!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.