Hoe kom ik in mijn kracht?

Een vraag?

Een vraag van Isabelle

Een vraag van Isabelle, die al veel gedaan heeft dus al prachtig met haar eigen antwoorden kwam. Ze vraagt in feite: 'Hoe kom ik in mijn kracht?'.


Beste Mahatma,

Na de 'Vind Jezelf' avond ben ik toch een beetje verward over hoe ik mijn items moet aanpakken.


Als ik jou goed heb begrepen mag ik mijn angst voelen, maar i.p.v. er in te blijven hangen is het zaak om ook te zien dat het oude pijn is, of zelfs helemaal niet waar is en vervolgens te kiezen voor wat ik werkelijk wil.

Een vraag?

Mahatma: YES, goed begrepen!

Dus als ik als item heb 'Ik stel niets voor/ik kan niets' dan mag ik voelen wat die gedachte met me doet, maar meteen ook zien dat het 'bull shit' is en dat die gedachte me beperkt ipv de ruimte geeft om te doen wat ik wil doen en me beperkt om te zijn die ik ben en wil zijn. Ik mag vervolgens kiezen om hem niet te geloven en loslaten en focussen op wat ik wel wil. Hier kan ik helemaal achter staan.


Mahatma: YES! Hier kan ik ook achter staan :-).


Maar mag ik tegelijkertijd ook nog bezig zijn met andere manieren van loslaten?


Natuurlijk!

Een vraag

Ik heb bijvoorbeeld een conflict gehad met mijn buren. Een stevig conflict en nu heb ik nog steeds negatieve gevoelens over hun en soms de neiging om mijn buurman kapot te maken.


Is het dan puur een zaak om deze wraakgevoelens/pijn/woede te voelen en te zien dat het met het conflict van toen te maken had en dat het nu geen doel meer dient?


Mahatma: Jij hebt last van  je eigen agressie en boosheid. Laat die emoties enthousiast los en miracles happen, je buurman zou dan wel opeens heel anders over kunnen komen. Boosheid en wraakgevoelens hebben in mijn ogen altijd weinig nut :-) en nogmaals, jij hebt er zelf last van.


Lees het gratis e-book over loslaten en ga dan stap voor stap verder met de training van loslaten. Dat kan je zoveel geven. Een vraag?

Dit kan ik dan toch ook toepassen en misschien is er nog wel een andere techniek die jij gebruikt en die mij helpt om te voelen dat ik goed ben zoals ik ben en niet in de aanval hoef? Zoals bijvoorbeeld mijn afkeuring voor mezelf voelen, deze loslaten zo goed als ik kan en vervolgens zo veel liefde en goedkeuring voor mezelf te voelen als nodig is en deze nog wat groter te laten worden.


Helemaal goed. Het gaat simpelweg om te stoppen met het geloven van de negatieve blokkerende gedachtes en de emoties die daaraan vast hangen. Als jij ziet dat jij al helemaal oké bent, dan heeft die buurman weinig vat op jou.


Of geldt jouw advies met name voor de items als zelfhaat, geen stappen durven zetten, denken niets te kunnen en angst. Dus voor de leugens van de mind.

Een vraag?

Mahatma: Het geldt voor alles wat niet positief werkt. Alle negativiteit is een product van een bang ego. Dan is het zaak dat je daar bewustzijn tegenover plaatst en gaat zien dat die negatieve stemmetjes onzin zijn die te maken hebben met oude programmeringen en leugens. En dus niets met het hier en NU. Dus als je vraagt "Hoe kom ik in mijn kracht?': het moment dat je werkelijk in het NU aanwezig bent, sta je in je kracht. Als je vanuit een oude programmering reageert, die vaak gekoppeld is aan oud zeer,  reageer je in principe vanuit het innerlijk kind (het ego, wat zo haar of zijn best doet). Dat is geen kracht, maar conditionering en heeft niets met het Hier en NU te maken. Dus maak een bewuste keuze om de oude programmering niet meer te geloven. 


Ik hoop dat je wat met mijn antwoord kunt.


Liefs,


Mahatma

P.S. Download hier het gratis e-book over loslaten: