Het innerlijk kind helen: stop met vechten
Algemeen
Mahatma Revier
Algemeen
05/12/2017
7 min
7

Het innerlijk kind helen: stop met vechten

05/12/2017
7 min
7

Hieronder laat ik je een korte video zien over het innerlijk kind. Lees daarna verder over wat jij zelf kunt doen om jouw informatie in je cellen (jouw innerlijk kind dus) een update te geven.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Het innerlijk kind leeft nog in ons allemaal. Het is je programmering die in je cellen ligt opgeslagen. Sommige mensen hebben een heel fijne jeugd gehad en hebben daardoor ook een fijne programmering meegekregen. Anderen hebben een wat moeilijker begin gehad en nemen dan ook die programmering de rest van hun leven mee. Het kan zo zijn dat je je hele leven leeft met een pijnlijke programmering en dat je zelf niet in de gaten hebt, dat het komt door je jeugd met alle ervaringen van dien. Je denkt misschien: ‘zo is het leven’of ‘zo ben ik’en dan besef je niet dat je je leven kunt veranderen of dat je je programmering van het innerlijk kind kunt veranderen. Tegenwoordig hebben wij mensen tools die ongelofelijk goed werken. Vroeger dacht je dat als je naar een psycholoog ging dat jij niet goed snik was of niet deugde. Dus daar werd niet over gesproken en dan moest je je schamen. God zij dank is het tegenwoordig heel anders. Het hoort bij deze tijd om het optimale uit je leven te halen en om een coach in te schakelen voor meer geluk. We weten nu veel beter hoe wij mensen in elkaar steken en waarom we zijn zoals we zijn en doen zoals we doen. En dat geeft dus mogelijkheden om het innerlijk kind te helen.

Ze zeggen wel eens: ‘de ellende die je hebt meegemaakt kan je breken of maakt je oneindig krachtig’. Zo was dat ook in mijn leven, want mijn start was zeker niet gemakkelijk. Als je gedurende de eerste 2 jaar van je leven in een kindertehuis komt, dan wordt het gebrek aan aandacht en veiligheid direct in je cellen opgenomen. Wat heb ik daar in mijn leven veel mee gestoeid.

Mijn innerlijk kind helen

En wat ben ik nu blij dat dat patroon achter mij ligt. Gevoelens van tekort heb ik op alle vlakken meegemaakt: tekort aan geld, aan liefde en aandacht. Ik heb zo hard gewerkt in mijn jongere jaren om die aandacht te krijgen die ondanks alles toch niet kwam. Hoe frustrerend is dat geweest.

Gelukkig is het nu totaal anders. Het ging niet van de één op de andere dag; daar was heel wat persoonlijke ontwikkeling voor nodig. Maar toch, al die persoonlijke ontwikkeling is het meer dan waard geweest, want inmiddels ervaar ik een overvloed aan liefde, innerlijke vrijheid en compassie.

Kijk hieronder naar de video waarin ik uitleg over het innerlijk kind.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Het is dus niet handig om te vechten met dat innerlijk kind in jou, jouw programmering, want daardoor wordt het alleen maar erger. Ik hoor je nu denken: ‘als ik daar nu niet meer mee vecht, dan kan ik het toch nooit oplossen?’ Dat is het ego. Het ego houdt van vechten voelt zich daar wel goed bij. Maar kijk eens goed of je daar echt blij van wordt? En los je het daarmee op? Door met je innerlijk kind te vechten geef je het eigenlijk veel meer energie, waardoor je nog meer in de ban komt van die oude programmering en dat is gewoon niet prettig. Dus hoe paradoxaal het ook klinkt: vecht niet, maar verwelkom al die delen van je innerlijk kind. Want anders blijf je een conditionering voortzetten, die heel pijnlijk was, is en zal blijven.

innerlijk kind helen

Jouw innerlijk kind helen

Je zegt eigenlijk tegen je innerlijk kind dat het niet goed is, dat het er niet mag zijn en daarmee herhaal je oude, pijnlijke ervaringen vanuit je jeugd. Je wijst jezelf als het ware af.

En zo herhaal je keer op keer de oude pijn vanuit jouw jeugd. Eén ding is zeker, hier word je niet gelukkig door. Het gewonde innerlijk kind blijft in energie bestaan en die programmering blijf je zo als het ware voeden.  Daarmee word je leven niet leuker en ik daag je dus uit om hiermee te stoppen. Om een nieuwe koers te gaan varen, zodat je jouw innerlijk kind kunt helen. Op het moment dat een energie de ruimte krijgt lost het op. Dan krijg jij als het ware de touwtjes in handen en sta jij weer aan het roer.

De pijn van het innerlijk kind blijft ook bestaan door onze reticulaire activatie systeem. Dat is een soort google in ons hoofd die alles aantrekt waar jij je focus legt en wat je goed kent. Het is een soort bescherming, maar je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Kijk hier voor meer informatie over dit soms ‘ondeugende’ knopje in ons hoofd, waardoor je elke keer weer hetzelfde aantrekt, terwijl je het zo graag anders wilt.

innerlijk kind goedkeuren helpt

innerlijk kind goedkeuren

De magische tip om jouw innerlijk kind te helen

Als je een grote stap wilt zetten op weg naar het helen van jouw innerlijk kind, begin er dan nu mee om jezelf ongeacht wat je doet, goed te keuren. De afkeuring van jezelf houdt namelijk  ook jouw pijnlijke programmering in stand en daar word je niet blij mee. De afkeuring heb je vroeger als kind van je ouders overgenomen. Met je kinderlijke hersenen heb je toen de wereld om je heen waargenomen en ben je misschien gaan denken dat het echt aan jou lag. Dát je niet goed was zoals je was, dát het allemaal jouw schuld was of dat je geen liefde waard was. Dat was natuurlijk niet zo. Jouw ouders zijn als kind net zo geprogrammeerd en vanuit hun eigen pijnlijke hypnose en pijnlijke ervaringen hebben ze hun ervaringen weer aan jou doorgegeven.

 innerlijk kind is puur en onschuldig

We hebben allemaal een puur en onschuldig kind in ons

Jij kan dat pijnlijke programmaatje van jouw innerlijk kind nu doorbreken

Jij kan dat nu doorbreken door te gaan zien dat het dus niet allemaal aan jou lag. Dat je puur en onschuldig was toen je aan deze reis hier op aarde begon en dat die puurheid en onschuld nog steeds ergens in jou zitten. Als je nu kunt inzien dat de afkeuring naar jezelf nu slechts een programmaatje is wat je keer op keer herhaalt, dan kun jij uit die pijnlijke hypnose stappen en nieuwe keuzes maken. Zo’n nieuwe keuze is dus dat je jezelf helemaal goed gaat keuren, ongeacht of je nu iets goeds of niet goeds gedaan hebt. Het inzien dat je de neiging hebt om jezelf af te keuren is al een vette goedkeuring waard en daarmee kun je het omkeren. Daarmee krijg je een enorme ruimte in je zijn en word je een veel gelukkiger en tevreden mens.

Hieronder leg ik tijdens een intensive uit over hoe dat werkt met die afkeurings programmaatjes.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Wil jij het zelfafkeuringsprogrammaatje doorbreken, maar lukt dat nog niet zo in je eentje, maak dan deze online training mee van loslaten.

In 14 dagen neem ik je meer naar meer innerlijke vrijheid en geluk.

innerlijk kind kunnen we helen

innerlijk kind, de pijn loslaten

In al mijn events en seminars werk ik met dat innerlijk kind. En dat is niet voor niets. Als je namelijk met een blij innerlijk kind door het leven gaat trek je namelijk ook nieuwe mogelijkheden en situaties aan waar je blij van wordt. Je zou kunnen zeggen dat een blij innerlijk kind je een blij leven geeft. Daar verlang jij toch ook naar.

Wat kan je nu doen?

Adem eens diep in en uit en word even stil. Kijk als het ware naar binnen en wordt nieuwsgierig naar wat er eigenlijk op een dieper niveau in jou leeft. Welke emoties draag je met jou mee? Misschien ben je ze niet eens meer bewust. Maar niet bewust zijn wil niet zeggen dat ze er dan niet meer zijn. Integendeel, ze tonen zich dan juist op die onverwachte momenten als je het helemaal niet kunt gebruiken en leven op een dieper niveau in jou.
Dus nu, adem eens diep in en uit en wordt reuze nieuwsgierig. Wat leeft er in jou? Welke emoties en welke overtuigingen? Verwelkom alles en neem niets serieus, het is namelijk informatie van het innerlijke kind, het kind dat je ooit bent geweest en die de wereld waarnam en interpreteerde met kinderlijke hersens.

Die informatie heb je als het ware op je harde schijf gegroefd en de ellende is dan ook in het algemeen dat je je daarmee bent gaan identificeren. Je wordt dan als het ware die gedachte, het is dan de waarheid voor jou, terwijl het in wezen niet meer dan een gedachte is.

Neem de informatie van het innerlijk kind niet aan als de waarheid!

Dus kijk naar jezelf. Naar die gedachtes, zie hoe je je daardoor je leven hebt laten bepalen, door dat innerlijk kind dus, dat kleine jochie of meissie wat je ooit was en laat het los. Kies dan voor iets waar je blijer van wordt. Jij kunt nu nieuwe keuzes maken. Het kan soms een uitdaging zijn omdat er ook emoties aan verbonden zijn en meestal zijn dat onverwerkte emoties vanuit het verleden. Verdring ze niet, maar verwelkom die ook. Durf ze te voelen terwijl ze door je heen razen en ook in dit geval daag ik je uit om je er niet meer mee te identificeren maar er naar te kijken. Dan verandert de lading en komt de parel van de emotie te voorschijn. Bijvoorbeeld met verdriet, dat kan dan veranderen in vrijheid en wijsheid. Zo heeft elke beperkende emotie ook een positief component en dat wordt dan bloot gelegd.

Kun je hier wat hulp bij gebruiken? Maak dan een event mee, dan kan het echt veranderen.

Op jouw geluk en innerlijk kind,

Mahatma

Reacties
Categorieën