Innerlijk kind helen: stop met vechten.
Het innerlijk kind helen: stop met vechten

Het innerlijk kind helen: stop met vechten

Het innerlijk kind leeft nog in ons allemaal. Het is je programmering die in je cellen ligt opgeslagen. Sommige mensen hebben een heel fijne jeugd gehad en hebben daardoor ook een fijne programmering meegekregen. Anderen hebben een wat moeilijker begin gehad en zij nemen dan die programmering de rest van hun leven mee. Ze zeggen wel eens: ‘de ellende die je hebt meegemaakt kan je breken of maakt je oneindig krachtig’. Zo was dat ook in mijn leven, want mijn start was zeker niet gemakkelijk. Als je gedurende de eerste 2 jaar van je leven in een kindertehuis komt, dan wordt het gebrek aan aandacht en veiligheid direct in je cellen opgenomen. Wat heb ik daar in mijn leven veel mee gestoeid.

Mijn innerlijk kind helen

En wat ben ik nu blij dat dat patroon achter mij ligt. Gevoelens van tekort heb ik op alle vlakken meegemaakt: tekort aan geld, aan liefde en aandacht. Ik heb zo hard gewerkt in mijn jongere jaren om die aandacht te krijgen die ondanks alles toch niet kwam. Hoe frustrerend is dat geweest.

Gelukkig is het nu totaal anders. Het ging niet van de één op de andere dag; daar was heel wat persoonlijke ontwikkeling voor nodig. Maar toch, al die persoonlijke ontwikkeling is het meer dan waard geweest, want inmiddels ervaar ik een overvloed aan liefde, innerlijke vrijheid en compassie.

Kijk hieronder naar de video waarin ik uitleg over het innerlijk kind.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Het is dus niet handig om te vechten met dat innerlijk kind in jou, jouw programmering, want daardoor wordt het alleen maar erger. Ik hoor je nu denken: ‘als ik daar nu niet meer mee vecht, dan kan ik het toch nooit oplossen?’ Dat is het ego. Het ego houdt van vechten voelt zich daar wel goed bij. Maar kijk eens goed of je daar echt blij van wordt? En los je het daarmee op? Door met je innerlijk kind te vechten geef je het eigenlijk veel meer energie, waardoor je nog meer in de ban komt van die oude programmering en dat is gewoon niet prettig. Dus hoe paradoxaal het ook klinkt: vecht niet, maar verwelkom al die delen van je innerlijk kind. Want anders blijf je een conditionering voortzetten, die heel pijnlijk was, is en zal blijven.

innerlijk kind helen

Jouw innerlijk kind helen

Je zegt eigenlijk tegen je innerlijk kind dat het niet goed is, dat het er niet mag zijn en daarmee herhaal je oude, pijnlijke ervaringen vanuit je jeugd. Je wijst jezelf als het ware af.

En zo herhaal je keer op keer de oude pijn vanuit jouw jeugd. Eén ding is zeker, hier word je niet gelukkig door. Het gewonde innerlijk kind blijft in energie bestaan en die programmering blijf je zo als het ware voeden.  Daarmee word je leven niet leuker en ik daag je dus uit om hiermee te stoppen. Om een nieuwe koers te gaan varen, zodat je jouw innerlijk kind kunt helen. Op het moment dat een energie de ruimte krijgt lost het op. Dan krijg jij als het ware de touwtjes in handen en sta jij weer aan het roer.

Wil jij dit zelf ook eens ervaren? Doe dan eens mee met een event. Ze zijn laagdrempelig en super leuk om mee te maken. Tegelijkertijd transformeer je die pijnlijke delen van je innerlijk kind waardoor je weer in je kracht komt.

De pijn van het innerlijk kind blijft ook bestaan door onze reticulaire activatie systeem. Dat is een soort google in ons hoofd die alles aantrekt waar jij je focus legt en wat je goed kent. Het is een soort bescherming, maar je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Kijk hier voor meer informatie over dit soms óndeugende’ knopje in ons hoofd, waardoor je elke keer weer hetzelfde aantrekt, terwijl je het zo graag anders wilt.

Op jouw geluk en innerlijk kind,

Mahatma

 

Door

Mieke

op 12 May 2017

wat zijn de kosten?

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

Zie hierboven in de tekst.

Door

Monique

op 14 May 2017

Lieve Mahatma, Ik krijg het e-boek "25 tips voor geluk"niet gedownload. Ik krijg steeds een foutmelding. Ik heb het ook via jouw website geprobeerd, maar dan lukt het ook niet. Kan het nog via een andere weg? Lieve groetjes

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

Op welk systeem probeer je het te downloaden? Computer, laptop, tablet of telefoon?

Door

monika

op 15 May 2017

wanneer komt er een de volgende keer van Het innerlijk kind helen

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

In elk event kun je je innerlijk kind helen. Dus kom wanneer je kunt. Warme groet, Mahatma

Reactie plaatsen