Innerlijk kind helen: stop met vechten.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Het innerlijk kind helen: stop met vechten

Het innerlijk kind leeft nog in ons allemaal. Het is je programmering die in je cellen ligt opgeslagen. Sommige mensen hebben een heel fijne jeugd gehad en hebben daardoor ook een fijne programmering meegekregen. Anderen hebben een wat moeilijker begin gehad en nemen dan ook die programmering de rest van hun leven mee. Het kan zo zijn dat je je hele leven leeft met een pijnlijke programmering en dat je zelf niet in de gaten hebt, dat het komt door je jeugd met alle ervaringen van dien. Je denkt misschien: ‘zo is het leven’of ‘zo ben ik’en dan besef je niet dat je je leven kunt veranderen of dat je je programmering van het innerlijk kind kunt veranderen. Tegenwoordig hebben wij mensen tools die ongelofelijk goed werken. Vroeger dacht je dat als je naar een psycholoog ging dat jij niet goed snik was of niet deugde. Dus daar werd niet over gesproken en dan moest je je schamen. God zij dank is het tegenwoordig heel anders. Het hoort bij deze tijd om het optimale uit je leven te halen en om een coach in te schakelen voor meer geluk. We weten nu veel beter hoe wij mensen in elkaar steken en waarom we zijn zoals we zijn en doen zoals we doen. En dat geeft dus mogelijkheden om het innerlijk kind te helen.

Ze zeggen wel eens: ‘de ellende die je hebt meegemaakt kan je breken of maakt je oneindig krachtig’. Zo was dat ook in mijn leven, want mijn start was zeker niet gemakkelijk. Als je gedurende de eerste 2 jaar van je leven in een kindertehuis komt, dan wordt het gebrek aan aandacht en veiligheid direct in je cellen opgenomen. Wat heb ik daar in mijn leven veel mee gestoeid.

Mijn innerlijk kind helen

En wat ben ik nu blij dat dat patroon achter mij ligt. Gevoelens van tekort heb ik op alle vlakken meegemaakt: tekort aan geld, aan liefde en aandacht. Ik heb zo hard gewerkt in mijn jongere jaren om die aandacht te krijgen die ondanks alles toch niet kwam. Hoe frustrerend is dat geweest.

Gelukkig is het nu totaal anders. Het ging niet van de één op de andere dag; daar was heel wat persoonlijke ontwikkeling voor nodig. Maar toch, al die persoonlijke ontwikkeling is het meer dan waard geweest, want inmiddels ervaar ik een overvloed aan liefde, innerlijke vrijheid en compassie.

Kijk hieronder naar de video waarin ik uitleg over het innerlijk kind.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Het is dus niet handig om te vechten met dat innerlijk kind in jou, jouw programmering, want daardoor wordt het alleen maar erger. Ik hoor je nu denken: ‘als ik daar nu niet meer mee vecht, dan kan ik het toch nooit oplossen?’ Dat is het ego. Het ego houdt van vechten voelt zich daar wel goed bij. Maar kijk eens goed of je daar echt blij van wordt? En los je het daarmee op? Door met je innerlijk kind te vechten geef je het eigenlijk veel meer energie, waardoor je nog meer in de ban komt van die oude programmering en dat is gewoon niet prettig. Dus hoe paradoxaal het ook klinkt: vecht niet, maar verwelkom al die delen van je innerlijk kind. Want anders blijf je een conditionering voortzetten, die heel pijnlijk was, is en zal blijven.

innerlijk kind helen

Jouw innerlijk kind helen

Je zegt eigenlijk tegen je innerlijk kind dat het niet goed is, dat het er niet mag zijn en daarmee herhaal je oude, pijnlijke ervaringen vanuit je jeugd. Je wijst jezelf als het ware af.

En zo herhaal je keer op keer de oude pijn vanuit jouw jeugd. Eén ding is zeker, hier word je niet gelukkig door. Het gewonde innerlijk kind blijft in energie bestaan en die programmering blijf je zo als het ware voeden.  Daarmee word je leven niet leuker en ik daag je dus uit om hiermee te stoppen. Om een nieuwe koers te gaan varen, zodat je jouw innerlijk kind kunt helen. Op het moment dat een energie de ruimte krijgt lost het op. Dan krijg jij als het ware de touwtjes in handen en sta jij weer aan het roer.

De pijn van het innerlijk kind blijft ook bestaan door onze reticulaire activatie systeem. Dat is een soort google in ons hoofd die alles aantrekt waar jij je focus legt en wat je goed kent. Het is een soort bescherming, maar je kunt er ook behoorlijk last van hebben. Kijk hier voor meer informatie over dit soms ‘ondeugende’ knopje in ons hoofd, waardoor je elke keer weer hetzelfde aantrekt, terwijl je het zo graag anders wilt.

innerlijk kind goedkeuren helpt

innerlijk kind goedkeuren

De magische tip om jouw innerlijk kind te helen

Als je een grote stap wilt zetten op weg naar het helen van jouw innerlijk kind, begin er dan nu mee om jezelf ongeacht wat je doet, goed te keuren. De afkeuring van jezelf houdt namelijk  ook jouw pijnlijke programmering in stand en daar word je niet blij mee. De afkeuring heb je vroeger als kind van je ouders overgenomen. Met je kinderlijke hersenen heb je toen de wereld om je heen waargenomen en ben je misschien gaan denken dat het echt aan jou lag. Dát je niet goed was zoals je was, dát het allemaal jouw schuld was of dat je geen liefde waard was. Dat was natuurlijk niet zo. Jouw ouders zijn als kind net zo geprogrammeerd en vanuit hun eigen pijnlijke hypnose en pijnlijke ervaringen hebben ze hun ervaringen weer aan jou doorgegeven.

 innerlijk kind is puur en onschuldig

We hebben allemaal een puur en onschuldig kind in ons

Jij kan dat pijnlijke programmaatje van jouw innerlijk kind nu doorbreken

Jij kan dat nu doorbreken door te gaan zien dat het dus niet allemaal aan jou lag. Dat je puur en onschuldig was toen je aan deze reis hier op aarde begon en dat die puurheid en onschuld nog steeds ergens in jou zitten. Als je nu kunt inzien dat de afkeuring naar jezelf nu slechts een programmaatje is wat je keer op keer herhaalt, dan kun jij uit die pijnlijke hypnose stappen en nieuwe keuzes maken. Zo’n nieuwe keuze is dus dat je jezelf helemaal goed gaat keuren, ongeacht of je nu iets goeds of niet goeds gedaan hebt. Het inzien dat je de neiging hebt om jezelf af te keuren is al een vette goedkeuring waard en daarmee kun je het omkeren. Daarmee krijg je een enorme ruimte in je zijn en word je een veel gelukkiger en tevreden mens.

Hieronder leg ik tijdens een intensive uit over hoe dat werkt met die afkeurings programmaatjes.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Wil jij het zelfafkeuringsprogrammaatje doorbreken, maar lukt dat nog niet zo in je eentje, maak dan deze online training mee van loslaten.

In 14 dagen neem ik je meer naar meer innerlijke vrijheid en geluk.

innerlijk kind kunnen we helen

innerlijk kind, de pijn loslaten

Op jouw geluk en innerlijk kind,

Mahatma

 

Mieke

Door

Mieke

op 12 May 2017

wat zijn de kosten?

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

Zie hierboven in de tekst.

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 18 February 2019

Kijk maar even hier op de agenda naar ons aanbod: https://spirit-coaching.nl/agenda/

Monique

Door

Monique

op 14 May 2017

Lieve Mahatma, Ik krijg het e-boek "25 tips voor geluk"niet gedownload. Ik krijg steeds een foutmelding. Ik heb het ook via jouw website geprobeerd, maar dan lukt het ook niet. Kan het nog via een andere weg? Lieve groetjes

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

Op welk systeem probeer je het te downloaden? Computer, laptop, tablet of telefoon?

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 18 February 2019

Stuur maar even een e-mail, dan komt het wel goed.

monika

Door

monika

op 15 May 2017

wanneer komt er een de volgende keer van Het innerlijk kind helen

Mahatma Revier

Door

Mahatma Revier

op 17 May 2017

In elk event kun je je innerlijk kind helen. Dus kom wanneer je kunt. Warme groet, Mahatma

Reactie plaatsen