voor je eigen gevoel

Neem verantwoording voor wat je voelt!

voor je eigen gevoel

Verantwoording

Neem verantwoording voor wat je voelt! We willen allemaal gelukkig zijn met onze partners. Soms valt dat niet mee. Je partner is zo dichtbij je en weet precies wat jouw zwakke plekjes zijn. Ook is hij of zij een spiegel voor je, waar je niet altijd in wilt kijken. Toch kan je zoveel leren van relateren, met name over jezelf.


Vaak gebeurt het dat we onbewust of bewust onze partner afkeuren. Hij ruimt zijn spullen niet op, of zij loopt altijd maar te mopperen. En hopla, hij of zij moet veranderen, want we zijn het zat. Het is natuurlijk onzin, want de ander is simpelweg zichzelf.  Mag hij of zij zijn wie die is....? Hoe ga je dan om met de onvrede in jezelf? Hoe ga je om met jouw eigen gevoel?


Ja ik zeg het goed, het is jouw onvrede. Het helpt als je als eerste gaat zien dat het jouw gevoel is en dat je verantwoording neemt voor wat je voelt. Oké, de ander heeft misschien op wat 'pijnknopjes' gedrukt, maar het is toch jouw gevoel en jij mag daar iets in loslaten. Dat alleen al kan zoveel ruimte geven.

Kun je wat hulp gebruiken bij het loslaten, doe dan met een van onze loslaat trainingen mee.

voor je eigen gevoel

Het ligt natuurlijk ook helemaal aan de situatie, want soms is het juist van belang dat je grenzen stelt: 'Tot hier en niet verder!' Je hoeft niet alles te slikken..


Toch blijf ik erbij dat het essentieel is dat je verantwoording neemt voor je eigen pijn. Dan ben je geen willoos slachtoffer van de ander, maar dan kan je ook andere stappen zetten indien nodig. Neem verantwoording voor wat je voelt!

Vind je dat lastig om te doen, volg dan eens een event of training bij mij.

Daarna neem je echt verantwoording en is grenzen stellen ook geen item meer. 


Op jouw geluk,


Mahatma

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.