Derde omwenteling

Transformatie, de derde omwenteling kwam plots...

Mahatma schreef dit op 1 april 2013. Laat je inspireren

derde omwenteling

Transformatie

Je hebt in een mensenleven af en toe periodes die echt heftig zijn. Waarbij je op je grondvesten staat te trillen. Ik heb dat twee keer eerder meegemaakt. De eerste keer was toen ik mijn vader gevonden had en hierdoor instortte toen ik 32 jaar was. Dat was voor mij het begin van mijn eigen bewustwordingsproces en transformatie


De tweede keer was zo'n 12 jaar geleden toen mijn toenmalige echtgenoot de benen nam en ik de huidige bestseller 'Op weg naar verbinding' schreef. Beide periodes waren zeer betekenisvol voor de rest van mijn leven. Ze waren lastig en heel pijnlijk en toch heeft het mij zoveel gebracht. Nu voelt het alsof dit de derde keer is. Zo'n periode waarin je ervaart dat al het vertrouwde aan het verdwijnen is, terwijl er rond om heen pijnlijke gebeurtenissen plaatsvinden.


Ik schreef vorige week nog een blog over de dood. Nu word ik er zelf op een wrede manier mee geconfronteerd...

de derde omwenteling

De dood

De zoon van mijn zus is afgelopen zaterdagnacht op 31 jarige leeftijd plotsklaps aan een hartstilstand overleden. Dit is zo'n schokkend verhaal. Juist voor deze zus, die 15 jaar geleden haar zoontje van zes jaar aan leukemie is verloren. Dit is haar tweede zoon die ze verliest. Hoe pijnlijk kan het leven dan opeens zijn.

Hoe ga je om met een verdriet dat zo groot is. Mijn verdriet is het verdriet om mijn zus en haar dochter en mijn hele familie die nu in shock is. Het snijdt mij in mijn hart en toch heb ik te buigen voor dat wat er is. Net zoals mijn zus dat nu weer moet doen. De vraag 'waarom?' komt af en toe omhoog en dan laat ik dat ook maar weer los. Het is. Het zijn heftige tijden en ik weet dat dit met transformatie te maken heeft.

Derde omwenteling

Transformatie

Naast dit schokkende verlies zit ik al maanden in een soort mist. Sinds ik uit India terug ben (eind januari 2013), ben ik de weg een beetje kwijt. Ja, dat overkomt mij dus ook. Daar waar ik tot voor kort mijn focus en mijn manier van werken heel helder had, is dat nu veranderd. Het nieuwe is er echter nog niet helemaal. Ik krijg wel de grote lijnen te zien. Dus het voelt voor mij alsof ik op los zand sta. Dat is voor mijn ego, die wil weten wat ik doe en waar het heen gaat, een lastig verhaal. Hier gaat het echter om, om dat ego. Die is stap voor stap de controle aan het verliezen en het grote Niets neemt het meer en meer over. Dan is er dus even niets en dat is spannend en heel lastig en gek genoeg, tegelijkertijd ben ik er ook heel blij mee. Dit Niets is het meest kostbare dat er is, het meest waardevolle. Vanuit dit Niets ontstaat juist de transformatie. Dat kunnen grootse dingen zijn die dan rechtstreeks voortkomen uit de Bron zelf. Dit is het ontwakingsproces. Ik weet dat allemaal met mijn hoofd en toch. Het voelt niet bepaald prettig. Meestromen in deze is weer het antwoord. Ook dit zal weer voorbij gaan en dan zal ik nieuwe grond onder mijn voeten hebben.

de derde omwenteling

Verder ben ik sinds januari weer aan het schrijven. Ik ga door allerlei processen en die vormen zo de basis voor mijn nieuwe boek. Al met al is dit dus letterlijk ook voor mij een periode van transformatie.

Ik weet dat ik niet de enige ben die door allerlei processen heengaat... 2012 is aan zet.


Op jouw pad van verlichting,


Mahatma


Inmiddels is het november 2015. De rauwe pijn en het grote verdriet van mij en mijn familie is gesleten. Mijn neef zit voor altijd in mijn hart. Mijn familie heeft het niet gemakkelijk gehad en toch gaat het hun nu weer goed. De tijd geeft ook een stuk heling en het heeft mijn zus bewust gemaakt dat er zoveel meer is tussen hemel en aarde. Ook voor haar was dat een intense tijd van transformatie. Ze krijgt inmiddels regelmatig tekenen van haar twee kinderen die niet meer fysiek op aarde zijn en ze heeft daar een mooi contact mee.

Derde omwenteling

Het boek dat ik in 2013 begonnen ben te schrijven, zit nu in de laatste fase. Ik verwacht dat het komend voorjaar uitgegeven zal worden. Ook het grote Niets heeft zich inmiddels volledig geopenbaard. Soms voel je dat het nieuwe eraan komt en vraagt het gewoon om geduld. Het is aan het rijpen. Dan als de tijd daar is, komt het in één keer naar boven. Na jarenlang een vierjarige opleiding gegeven te hebben, heb ik dit najaar het roer omgegooid en afscheid genomen van de opleiding. Daarvoor in de plaats geven we nu de

on-line jaartrainingen Dit klopt volledig voor mij en ik ben er zo blij mee. Ik voel nu een vastere grond onder mijn voeten dan ooit.


Jou gun ik ook zo'n vaste grond. Dus weet dat alles voorbij gaat en dat een schok, of omwenteling altijd een transformatie teweeg kan brengen.

Over Rouwen
Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.