Angstgevoelens ? Ja, ook ik voel soms de angst in m'n lijf..
10 oktober 2011 
in Angst

Angstgevoelens ? Ja, ook ik voel soms de angst in m'n lijf..

Angstgevoelens? Ja, dat gevoel ken ik ook… Angstgevoelens horen bij het leven. In mijn ogen kun je pas gelukkig zijn als je alle emoties en daar horen ook angstgevoelens bij, toe durft te laten. Dan leef je vanuit je tenen en kun je ook het ware geluk ervaren…
Dus lieve mensen, hieronder een artikel over angstgevoelens. Laat je ook door dit artikel inspireren.

Angstgevoelens… Ik ken ze!

Ik ben niet snel bang te krijgen… In mijn seminars doen we allerlei intense dingen en dat is prima voor mij. Ik werk met zoveel mensen, met allerlei emoties, het is geen enkel probleem. Ik kan dat goed aan.

Toch heb ik soms ook last van angstgevoelens. Het is echt waar. Ik heb angstgevoelens voor …Ik voel angstgevoelens voor spinnen. Vroeger was het helemaal rampzalig,  tegenwoordig is het gelukkig iets minder, maar nog altijd ervaar ik angstgevoelens voor spinnen. De kleine beestjes met een heleboel poten kunnen mij letterlijk op de kast jagen.

Een jaar geleden ben ik om 01.00 uur ’s nachts mijn huis uit gevlucht en belde ik bij een wildvreemde buurman aan, omdat er een vette spin boven mijn bed hing. Alhoewel die buurman (hij heeft een vrouw hoor) er ook aardig imponerend uitzag met al zijn tattoos, verkoos ik dat beeld toch boven die spin. De spin ging het raam uit, de buurman vertrok weer naar zijn eigen vrouw en ik kon slapen.

Angst voor spinnen

Ooit ben ik tijdens een seminar in contact gekomen met deze angstgevoelens voor spinnen. Ze hadden een onderdeel waarbij je werd geconfronteerd met één van je angstgevoelens voor een bepaald dier. In een grote zaal stonden 50 tentjes en in elk tentje zat een ander dier. Het kon een vogelspin, een slang of een ander reptiel zijn. Kokhalzend vol angst stond ik daar in de rij voor die tent, niet wetende of ik de spin of een ander dier zou krijgen.
Ik was even niet blij. Hoe is het mogelijk dat iets wat toch werkelijk onschuldig is, ons zo bang kan maken.

Trillend en bevend ging ik dat tentje in. Je kreeg een blinddoek voor en moest je handen open doen. Toen het dier op mijn handen werd gezet, slaakte ik een kreet, die aan de andere kant van de zaal werd gehoord. Ik zeg het je, het was een hele grote zaal! De angst gierde door mijn lijf.

Super grote pad

Ik kreeg dus een super grote pad op mijn handen. De lieverd zat mij met grote ogen verschrikt aan te kijken. Niks geen spin. Hij was nog beroemd ook, want hij had in een of ander televisie programma meegespeeld.
Ik huilde en lachte tegelijk, jezus wat een opluchting. Na een half uur had ik weer genoeg moed verzameld om het volgende tentje in te gaan. Het hele verhaal repeteerde zich, en wéér had ik angstgevoelens, al moet ik zeggen dat ik wel iets minder bang was dan de eerste keer. Deze keer weer geen spin, maar een stinkdier. Hoe kun je ze uitkiezen. Ik hou van stinkdieren, ik was er helemaal blij mee. Hij stonk niet eens en was heerlijk zacht.

Nu was het voor echt…

Gelijk ging ik daarna met trillende beentjes, door naar het volgende tentje. Nu was het voor echt, want ik wist dat ik deze keer voor een tent stond met een vogelspin. Het zweet brak mij uit, ik trilde en beefde als een rietje en had het gevoel dat ik doodging. Toch wilde ik het aan gaan. Net toen het mijn beurt was om naar binnen te gaan werd er gefloten. De oefening was voorbij. Wat was ik opgelucht en blij dat ik niet hoefde…

Vogelspin

Later heb ik wel dicht bij de vogelspinnen, nou ja, dicht, voor mijn doen dan, dus op 10 meter afstand ze helemaal intens bekeken. Dat was al heel wat.

Het aangaan doet de angstgevoelens oplossen

Na die tijd is er wel wat veranderd. Tegenwoordig durf ik kleine spinnetjes op te pakken. Ik heb zelfs met kriebels in mijn lijf een dode spin met mijn blote handen verwijderd. Ik had natuurlijk een tissue kunnen pakken of iemand anders het kunnen vragen, maar ik wilde en wil het aangaan. Ik kies ervoor om mijn angst te willen voelen en het zo stap voor stap op te lossen. Ik heb die dode spin echt gevoeld, de pootjes bewust aangeraakt en ook dat heb ik overleefd. Het is het aangaan van de angstgevoelens die de angst doet oplossen.

Nog steeds een beetje bang

Dus ja, ik ben nog steeds bang voor die beestjes, maar al een stuk minder dan vroeger. Ik ben nu ook bewust bezig met het loslaten van de angst via de Sedona Methode en ik mag bang zijn, ik schaam mij er niet voor. Ik denk dat ieder mens wel zo zijn of haar eigen angsten heeft. Kom er voor uit en ga ze aan. Het aankijken van datgene waar je bang voor bent, doet de angst oplossen en maakt plaats voor nieuwe energie.

Op jouw angstgevoelens en op jouw moed om die aan te gaan,

Mahatma

Relevante pagina’s:
Wat is angst
Voor als je bang bent
Tips om angst los te laten

 

Over de schrijver
Elles
Door

Elles

op 11 Oct 2011

Ik vind je maar dapper hoor!! Het is wat, die angst, in welke vorm dan ook. Je hebt er maar mee te dealen. Wie heeft dat toch ooit uitgevonden?? :-)

José
Door

José

op 17 Oct 2011

Ik ben bang voor muizen en ratten. Ik zat me voor te stellen of ik het zou durven, zo'n tentje in gaan........... Ik laat het nog een keer los. Ik stik van de angsten de laatste die ik heb overwonnen is naar een overledene gaan kijken. Maar wat doe je als het je vader is.... Toevallig (of niet) had ik een half jaar voor zijn overlijden met een nicht afgesproken om bij de eerst volgende begrafenis samen te gaan kijken. Ik heb staan huilen in haar armen. Ik ben voorzichtig begonnen met kijken bij zijn handen en langzaam naar zijn gezicht gegaan. Ik ben in de dagen daarna naar zijn "huisje" gaan kijken en uiteindelijk kon ik grapjes maken.

Annegret Vos
Door

Annegret Vos

op 31 Dec 2011

Mahatma jij bent zoooooooooo... groots ik heb respect voor jou! liefs annegret

annie
Door

annie

op 23 Feb 2012

Ik dacht als ik op het spirituele vlak iets las over angt, het altijd ging over innerelijke onrust. gewoon een angstig onrustig akelig gevoel. Niet over een bepaald iets maar angstig zijn, een gevoel rondom je hart.Kun je daar ook iets aan doe?

Mahatma
Door

Mahatma

op 24 Feb 2012

Of je nu weet waar je bang voor bent of dat het nu gaat om een bepaald gevoel, dat maakt niet uit. Verwelkom dat wat je voelt en kies er voor om het los te laten. Je kunt ook kijken bij de Sedona Methode hoe je dat doet. Veel succes, Warme groet, Mahatma

Reactie plaatsen