Zijn wie je bent, het klinkt zo simpel
Algemeen
Mahatma Revier
Algemeen
01/19/2018
1 min
0

Zijn wie je bent, het klinkt zo simpel

01/19/2018
1 min
0

Zijn wie je bent; het klinkt zo simpel. Toch maak ik veelvuldig mee dat mensen zich niet durven te openen. Dat ze zich anders voordoen als ze zijn. Ze zijn letterlijk bang om zichzelf te zijn. Bang dat ze afgewezen zullen worden.

Dit alles is het ego. Het ego is als de dood voor afwijzing en zal er alles aan doen om dat te voorkomen. Weet echter dat als je niet durft te zijn wie je bent, dat jij jezelf afwijst. Dat je je verschuilt achter een muurtje. Dat muurtje geeft bescherming, maar die bescherming is niet meer nodig als een volwassen mens. Dat muurtje is inmiddels jouw pijn. De pijn van het ego. Daarmee houdt je de ook afgescheidenheid in stand.

Zijn wie je bent, is juist moedig

Het vraagt moed om te zijn wie je bent. Om de kwetsbaarheid van ons menselijk bestaan toe te laten. Er zit een enorme kracht in kwetsbaarheid. Het vraagt veel meer moed om te zijn wie je bent, dan om je te verstoppen en klein te houden. Dat klein houden en je niet laten zien zorgt er juist voor dat je je heel eenzaam kan voelen en dat je je dan weer niet gezien voelt. Dat kan natuurlijk ook niet anders want jij laat je niet zien. Dat is dus zo’n vicieuze cirkel.

Pijnlijke ervaringen

In het algemeen zit er een pijnlijke ervaring vanuit het verleden met een pijnlijke overtuiging onder. Dat is dan de reden waarom je niet meer durft te zijn wie je bent. Je leeft als het ware je kind-bewustzijn en elke keer als er iets wordt getriggerd denkt je onderbewustzijn weer dat het gevaarlijk is om jezelf te zijn. Het slaat nergens op, want het is iets van vroeger dat alleen maar getriggerd wordt. Niet meer dan dat. Het vraagt bewustzijn om een nieuwe keuze te maken en om die oude, pijnlijke hypnose te doorbreken. Dan kan je een nieuwe weg in gaan met meer vrijheid en met meer vreugde.

Zijn wie je bent

Dat wat jij bent, die wie jij bent, dat en die wil gezien worden.
Durf je kwetsbaar op te stellen.
Durf op je gezicht te gaan.
Durf gezien te worden,
dan weet je dat je leeft!

Dus: wees wie je bent!

en gelukkig…

Je bent meer dan je ego en je kunt elk moment een nieuwe keuze maken. Dat is wat ik je gun!

Op dat je durft te zijn wie je bent!

Mahatma

aanverwante artikelen:

De illusie van het ego
Wat is het ego

Kijk hier voor meer informatie over het ego op Wikipedia

Je kunt hieronder een reactie achterlaten. Daar zijn wij blij mee.

 

Reacties
Categorieën