Verstand en emotie met elkaar in gevecht...

Met elkaar in gevecht

Een vraag van Ingrid

Hallo Mahatma,


Ik ben eigenlijk in een dilemma belandt wat mijn werk betreft; ik heb verschillende mogelijkheden wat ik wil doen maar er is altijd wel iets wat niet deugt.


Ik weet dat het een luxepositie is maar toch eentje met pijn, want verstand en emotie zijn in gevecht.

Ik weet nu niet mijn gevoel te volgen, moet ik op de ene plek of op de andere? Ik werk in de zorg en heb ook angst voor bepaalde collegae...


Liefs, Ingrid

Emotie in gevecht

Antwoord Mahatma

Lieve Ingrid,


Verstand en emotie met elkaar in gevecht.. Verstand versus gevoel. Het alom bekende dilemma. Het ligt er een beetje aan of het gevoel oprecht is, een soort intuïtie of gebaseerd of dat gevoel is gebaseerd op angst. Ook het verstand kan gebaseerd zijn op wijsheid  en op angst.


Er is hier dus geen eenduidig antwoord op te geven.


Waar ben je bang voor? Angst is in mijn ogen nooit een goede raadgever. Durf het leven aan te gaan, ook als er uitdagingen zijn. Daar kan je alleen maar van groeien, anders hou je je klein en beperkt vanuit het verlangen naar veiligheid. Dit verlangen naar veiligheid is een kind-verlangen en heeft in het algemeen niets te maken met de volwassen mens die je inmiddels bent. Wij kunnen grenzen aangeven, ons uitspreken als ons iets niet bevalt en andere keuzes maken indien dat van ons gevraagd wordt.


Er is nooit zekerheid. Op het moment dat je je even totaal zeker voelt van het leven en het ego denkt het leven te controleren en te beheersen, dan komt er uit een onverwachte hoek weer een nieuwe uitdaging. Pats boem, in een klap is de zekerheid weer weg. 


Ook gaat het erom dat je fouten durft te maken. Fouten zijn leermomenten. 

Emotie in gevecht

Verder zal het ego zich altijd richten op dat wat niet deugt. Als je daarop bent gefocust, dan vind je altijd wel wat. Verleg je aandacht naar wat wel goed is, dan komen de positieve dingen meer in beeld en trek je ook meer positieve dingen aan.


Al met al Ingrid, stroom mee met het leven zoals het gaat. Soms stroomt het leven super en dan weer even wat minder. De toppen en de dalen, ze horen er allemaal bij. Probeer ze maar niet uit de weg te gaan, dat werkt toch niet.


Op jouw lef om te leven,

Kun je daar nog wat extra hulp bij gebruiken, kijk dan ook eens bij onze events en trainingenDan kan het veranderen.


Mahatma


Aanverwante artikelen


Wat is het ego

Ik ben bang

Het ego houdt van drama