Zonder verdriet geen geluk

Verdriet? Zonder verdriet is er ook geen geluk!

Verdriet hoort er ook bij!

Wat zijn wij toch bijzonder. Ja ik heb het over ons, wij mensen. Wij kunnen van het ene op het andere moment onze emoties veranderen. Als je ergens in een bepaalde situatie zit, dan lijkt het alsof je daar voor altijd in zit en dat het nooit meer zal veranderen. Maar alles verandert en soms duurt het even. Dus ook het geluk gaat weer voorbij en maakt dan soms weer even plaats voor verdriet. En ook het verdriet gaat weer voorbij, al is het soms nog zo donker. Dat is leven.


Wij leven in de dualiteit, de tegenpool hoort er altijd bij. Als je vecht met het verdriet, dan duurt het langer. Door het vechten houd je het juist vast. Hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. Stroom dus mee met het leven. Verzet je niet, vecht er niet tegen en zeg 'Ja' tegen de mooie dingen en 'Ja' als het leven even rauw is.

En als het verdriet zo lang duurt...

Kijk dan eens hoe je er ook aan gehecht bent. Zoals ik al zei, wij zijn bijzonder. We hebben een ego en dat houdt van verdriet. We raken er aan gehecht. We houden van ons slachtofferschap, want onbewust denken we dat, dat dan nog iets oplost. ( wat het natuurlijk niet doet). Dus..... Laat los dat verdriet, kies er voor om de zon weer te zien schijnen en ontdek het geluk in de kleine dingen. Zo simpel kan het zijn.


Het leven is een keuze

Voor een groot deel is alles wat je overkomt gekozen, bewust of onbewust. Dus als je veel verdriet ervaart en daar nu niet blij mee bent is het opnieuw een keuze hoe je daar nu mee om gaat. Ben je een slachtoffer of kun je verantwoording nemen voor jouw keuzes van het verleden, die jouw pijnlijke heden hebben gecreëerd? Kun je dan nu voor iets leukers kiezen? Dat maakt het leven van straks weer veel leuker. Het geluk wacht op jou!
Zonder verdriet geen geluk

Als het leven je pijnlijke situaties en dingen heeft gegeven, dan was dat de bedoeling om die  te ervaren. Zeg er 'Ja' tegen en ga er in staan als een moedige krijger. Ook dit zal weer voorbij gaan.


Zoals ik al zei, wij zijn bijzonder, wij mensen. Van diepe dalen gaan we naar hoge toppen. Van verdriet naar geluk.

Geniet van de reis tussen die twee extremen, want dat is leven vanuit je tenen.


Hier vind je een wetenschappelijk artikel waarom verdriet langer blijft hangen dan andere emoties.


Mahatma gunt je dat je een andere keuze kan maken en dat deze website je daarbij kan ondersteunen.


Kijk ook eens bij de agenda, daar vind je events, online trainingen en jaar trainingen, die je wellicht verder kunnen helpen.