Affirmaties

Affirmaties kunnen je leven veranderen!

Jawel, affirmeren helpt!

Het leven kan zo leuk zijn...

Mahatma legt uit...

Affirmaties

Affirmaties veranderen je leven...

Een affirmatie is een zin die bewust of onbewust regelmatig door je hoofd heen gaat. Die je als het ware keer op keer in jezelf weer repeteert. Dit kan bewust of onbewust gebeuren. Positief geformuleerde affirmaties kunnen je leven veranderen!


Ieder mens heeft neurologische banen in de hersenen waar informatie doorheen stroomt. Die neurologische banen zijn met name in onze jeugd geformeerd. Het heeft dus alles met onze conditionering te maken. Onze blik op de wereld is ook afhankelijk van die informatie die door die banen stroomt. Als er positieve informatie doorheen stroomt, dan neem je de wereld dus heel anders waar dan als je negatieve overtuigingen door jouw banen hebt stromen.


Lees hier meer over in het boek van Amerikaanse wetenschapper Bruce Lipton, 'The biology of belief'.

Als je niets aan persoonlijke ontwikkeling of bewustwording doet, dan kan het zijn, dat je een leven lang met dezelfde overtuigingen en beelden over jezelf en de wereld blijft rondlopen. Elke keer gaat dezelfde informatie door jouw hersenen. Dat is bekend en vertrouwd en nieuwe informatie wordt simpelweg door ons ego niet geaccepteerd. Dan ben je dus de dupe van je opvoeding en alle ervaringen  die daarmee te maken hebben. In het algemeen leef je dan een leven gebaseerd op pijn.

Affirmaties

Wat is affirmeren?

Affirmeren is het herhalen van bepaalde zinnen. Als je iets maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, dan gaat je onderbewustzijn uiteindelijk die waarheid ook aannemen en daar leef je dan naar. We affirmeren eigenlijk de hele dag door, maar in het algemeen met de negatieve overtuigingen. Je zegt bijvoorbeeld regelmatig tegen jezelf: 'Wat ben ik toch stom, nu heb ik dat of dat weer niet goed gedaan', of  'Ik kan dat niet, dat is te moeilijk voor mij', of  'Ik heb er geen geld voor, ik heb nooit geld genoeg'. Dat zijn zo een paar voorbeelden van affirmaties waar je last van kan hebben.

Des te vaker je een bepaalde (positieve of negatieve) overtuiging herhaalt, des te meer het binnenkomt in je onderbewustzijn en des te groter en steviger de baan wordt waardoor die informatie stroomt. Het wordt of is dan ook helemaal jouw waarheid en jouw identiteit!

Positieve affirmaties

Zo kun je dus ook gaan werken met positieve affirmaties. In het begin zal je onderbewustzijn deze informatie niet binnen laten komen. Dat heeft dus tijd nodig. Helemaal als je eigenlijk iets anders gelooft over jezelf dan je op dat moment tegen jezelf zegt.


Zeg je bijvoorbeeld: 'Ik ben goed zoals ik ben en ik kan het', terwijl je dat eigenlijk niet gelooft, dan zal je onderbewustzijn zeggen: 'Vergeet het maar, je bent helemaal niet goed en je kunt er niets van'.  De nieuwe informatie wordt dus simpelweg niet binnengelaten. Vaak geef je het dan na een tijdje op en blijf je toch in hetzelfde patroon vastzitten.


Toch is het zo, dat als je maar vaak genoeg en dezelfde boodschap blijft herhalen, dat er stapje voor stapje een nieuwe neurologische baan wordt gecreëerd. Misschien zeg je wel 100 keer per dag dezelfde boodschap. Als je dit minstens een maand vol houdt, dan heb je grote kans dat het gaat werken en dat je gaat leven naar je nieuwe informatie.


Het kan ook zo zijn dat de nieuwe informatie in één klap de oude energie in een neurologische verbinding vervangt. Dat effect heb je vaak als je een seminar volgt. Daarbij komt de nieuwe informatie dan zo stevig je onderbewustzijn binnen, dat de oude waarheid in één keer uit elkaar valt en vervangen wordt door positieve energie. Daarom is het volgen van een event of training, waarbij je meer bewustzijn krijgt en je programmering verandert, zo succesvol. Jouw leven kan daardoor in een snel tempo veranderen.

Voorbeelden van affirmaties

Ik mag er zijn!

Ik ben goed zoals ik ben!

Ik mag ontvangen!

Er is meer dan genoeg voor mij!

Ik hou van mijzelf!

Affirmaties

Wanneer affirmeren?

Ik adviseer iedereen de hele dag door te affirmeren. Begin gelijk als je wakker wordt, als je nog in een slaap-waaktoestand bevindt. Dan heb je in het algemeen een directe verbinding met je onderbewustzijn. Elke gedachte die je jezelf dan geeft, komt dieper binnen. Je geeft jezelf dus een positieve gedachte en die hoef je helemaal nog niet te geloven. Blijf het keer op keer herhalen en schrijf het ook op. Schrijf het op de spiegel van je badkamer of hang het naast je bed, zodat wanneer je je ogen open doet, dat het eerste is wat je ziet. En kijk dan hoe jouw leven stap voor stap verandert.


Hierboven kun je voorbeelden zien van affirmaties die zeer succesvol kunnen werken. Ik heb ook nog een hele pagina gemaakt met affirmaties waar je ook je eigen affirmaties op kunt achterlaten.

Mindmovies

Natuurlijk helpen de mindmovies waarover ik al schreef bij visualiseren ook bij affirmeren. Dat is in essentie hetzelfde als affirmeren alleen werkt het dan alsof er een motor van een raket in zit, want het manifesteren gaat dan 1000 keer sneller. Je creëert je eigen beelden en teksten, jawel je kunt zelfs foto's van jezelf gebruiken, daar een tekst op schrijven en zo je onderbewuste het exacte beeld geven van jouw gewenste toekomst. Hoe bizar is het dan om niet zo heel veel later te bemerken dat die droom opeens realiteit is geworden. Ik spreek zo uit eigen ervaring.  Dat komt ook door de herhaling van de boodschappen die je jezelf elke keer weer geeft. Dat is de kracht en daarmee programmeer je jezelf als het ware.

Affirmaties helpen ook tijdens een event

Als je wat hulp kunt gebruiken bij het affirmeren...

Affirmeren werkt echt wel, alleen het kan soms erg lang duren als je zelf nogal wat blokkades en negatieve overtuigingen hebt. Dan blokkeer je jezelf als het ware en het kan zijn dat je dan na een tijdje affirmeren het opgeeft en vast stelt dat het toch gewoon niet werkt. 


In dat geval is het handig als je wat extra hulp krijgt bij het transformeren, want anders schiet het gewoon niet op. Daarom geef ik al meer dan 10 jaar events. 


Een event is een laagdrempelig seminar waarbij we je helpen en ondersteunen om die negatieve overtuigingen los te laten en de bijbehorende emoties te verwerken. Dan krijg je als het ware een nieuwe mindset en dan verandert jouw leven van binnenuit. Als je daarna gaat werken met affirmaties, dan heeft het echt effect. Kijk hier op de homepage naar welk event binnenkort gegeven worden en meld je gewoon eens aan. Het kan zomaar een stap naar een beter leven zijn, waar je gewoon heel blij van wordt. 

Affirmaties

Andere pagina's die je verder kunnen helpen met het affirmeren...

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.