Maatjes in de liefde

Liefde is liefde

21 Maart 2012   

Liefde

Ik heb ooit een man in mijn leven gehad. Jawel het is heus.


Wat was ik toen bang om het met hem aan te gaan.


Hij was zo lief,

en aanwezig.

Hij was zacht en stevig.

Hij was bewust en vol respect.


Ik kon alles uitspreken en delen.

Ik heb mijn toenmalig gewond hartje samen met hem geheeld.Liefde is liefde

Ik bleef zeggen dat hij niet mijn partner voor de rest van mijn leven was en ik koos ervoor om in het moment te leven. In het hier in nu hadden we het goed samen, als maatjes in de liefde. Voor hem klopte hetgeen we samen hadden ook en dat was super. Op deze wijze was er vrijheid voor ons allebei en we leerden van elkaar. Ik leerde om mijn grenzen te stellen, om trouw te zijn en blijven aan mijzelf. Om te voelen wat ik wel en niet wilde en dat direct te uiten. Dit waren zo mijn obstakels in vorige relaties geweest.


Dit alles ligt inmiddels alweer jaren achter me. Het was een mooie periode waar ik graag naar terug kijk. En nu is het anders en ben ik minstens zo gelukkig. Al weer bijna drie jaar alleen onderweg met heel veel lieve mensen om mij heen. Mijn hart is heel en het intense verlangen dat ik zo goed vanuit het verleden ken, is verdwenen. Ik ben simpelweg een gelukkig mens. Wat de toekomst brengt weet ik niet. We zullen het dag per dag, uur per uur gaan beleven.

Liefde is liefde

De toekomst

Over de toekomst gesproken...hoe vaak zitten we niet met onze gedachten in de toekomst of in het verleden?


Natuurlijk is het belangrijk om je doelen te stellen en te weten wat je wilt bereiken in je leven. Weet dat je veel meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze een keer helder op papier zet. Maar hoe vaak zit je niet met angstgedachten over de toekomst na te denken? Weet je dat je juist met die angstgedachten jouw toekomst creëert?


Elke gedachte heeft energie en als die gedachte dan gepaard gaat met een bepaalde emotie, dan heeft die nog meer kracht.

Liefde is liefde

Wat doe je met angst?

Mocht je angst of een andere negatieve emotie hebben als je aan de toekomst denkt, onderdruk die gevoelens dan niet. Het heeft geen zin want dan komen ze later, met nog meer energie naar boven. Onderdrukte en/of onbewuste emoties hebben vaak nog meer kracht. We worden gestuurd door ons onderbewustzijn. Als je kijkt naar hoe je leven er nu uit ziet, dan heb je een afspiegeling van wat er in jouw onderbewustzijn leeft aan overtuigingen.


Voel wat er is en geloof niet alle berichten van je bovenkamer, al lijken ze soms nog zo echt. Wij zijn de enige wezens met bewustzijn. Een hond of aap heeft geen bewustzijn. Wij kunnen dus naar onszelf kijken en dat waarnemen. Dat is tevens de meest belangrijke tool om je leven te veranderen.

Liefde is liefde

Het Hier en NU!

Voel de emoties, zie de gedachten verschijnen, geloof ze niet en laat ze lekker los. Vervolgens richt je je op al het goede in je leven en kom je in het Hier en NU.


Ik schrijf dit alsof het überhaupt mogelijk is om niet in het Hier en NU te zijn. Helder gekeken is dat niet mogelijk, maar we kunnen soms verdwalen in de wirwar van oude programmeringen en dan vergeten wat er eigenlijk NU is. In het algemeen is er nooit iets aan de hand. Het is heel simpel: je eet, zit, lacht of huilt en dat is wat er is. Je denken maakt er vaak wat meer van. Gelukkig kunnen we alles loslaten, zo ook pijnlijke ervaringen en overtuigingen vanuit het verleden.


Vertrouw dat het leven het goed met je voor heeft, zie wat er nu is en weet dat het alleen nog maar mooier kan worden.

jajajajajajajajaj

Maart 2022

Ik woon alweer 5 1/2 jaar samen met een nieuwe liefde. Dat had ik niet meer kunnen dromen en toch... miracles do happen. Dat hele proces van het vinden van die man en het manifesteren van andere verlangens heb ik beschreven in het boek: 'Ontwaken in het NU'. Het is een werkboek geworden waarin ik je meeneem.


Op jouw liefde,

Antoinette


Gerelateerde artikelen:

Bang voor de liefde

Dans tussen het ego en de liefde