Last zwaar

Ik droeg een zware last

Last zwaar

Zware last; zo voelt het zonder het Spirit Coach team tijdens de zomer.

Augustus 2009

Het werk is voor mij toch gewoon door gegaan. De intensives, nieuwe planningen voor het komende seizoen, en dan niet te vergeten de opleiding tot spirit coach, hebben veel aandacht gevraagd.


Het voelde af en toe alsof ik helemaal alleen een zware last droeg. Ik weet dat het onzin is en ik ben zo gezegend met alle hulp en ondersteuning die ik heb, en toch......zo voelde het dan van binnen.


Gisteren voelde dat ook weer zo voor mij en toen ben ik eens gaan kijken wat er speelde. Ik zag een klein meisje lopen met een grote zak op haar rug; met een last die ze torste. Ik kon haar zien, zo helemaal alleen. Daar liep ze met een enorme zak op haar rug. Ik voelde het ook in mijn lijf en daarna werd het stil.

Innerlijk kind

Ik heb meerdere beelden van mijn innerlijk kind. In de stilte verscheen één van die andere beelden: een beeld van een klein meisje dat volledig in het licht staat. Ze straalde wijsheid, liefde en veel licht uit. Dit is een meisje dat vanuit overgave leeft, vanuit liefde en verbinding.

Het meisje met haar zware last was er ook nog, maar ze was zich totaal niet bewust, en afgescheiden, van het andere meisje. Ik zei tegen haar: 'Kijk eens naar rechts', ze keek wat verward om zich heen. Daarna zag ze het andere meisje. Ze liep eerst weifelend naar haar toe, om er daarna bij te gaan zitten. Ze legde haar hoofdje in de schoot van het andere kind en mocht uitrusten.


Het was ontroerend om te zien. Ik weet dat deze innerlijke beelden voortkomen uit mijn onderbewustzijn. We worden gestuurd vanuit deze (veelal) onbewuste beelden. Het werd gelijk een stuk lichter in mij; de zware last viel van mijn schouders. Alles is een proces van bewustwording. Door je meer en meer bewust te worden, kun je je innerlijke beelden veranderen en daarmee ook je buitenwereld. Zo binnen, zo buiten, is het spreekwoord.

Last zwaar

Weerstand als een zware last

Onlangs, tijdens een intensive, was mijn thema overgave (dat thema verandert elke keer). Overgave aan het licht. Overgave aan dat wat ons leidt. Waar we vandaan komen en weer naar toe gaan. Vanuit het licht is er geen zware last, dan gebeuren de dingen, dan doen we dingen, zonder daar extra energie aan toe te voegen. Weerstand is extra energie die het leven vaak zwaarder maakt, in plaats dat het ons helpt.


Ik had dus weerstand en ideeën dat ik afgescheiden was en alles alleen moest doen. Het was een illusie. In waarheid zijn wij licht en volg ik gewoon mijn pad. Al het andere is bijzaak.

Vind je dit een mooi artikel? Misschien wil je het delen. Daar help je een ander ook weer verder mee.