arrow_drop_up arrow_drop_down

Loslaten van het drama

Als iets bekend is, dan wordt dat door het ego als veilig ervaren, hoe pijnlijk het ook is.

Loslaten van het drama terwijl mijn identiteit daar op is gebouwd liet mijn persoonlijkheid protesteren.


Juni 2008

Ik zit hier op het Heathrow vliegveld in Londen te wachten op mijn vlucht naar Amsterdam. Ik kom net uit Los Angeles en schrijf dit, na een nacht vliegen, met kleine oogjes.

Voordat ik vertrok om de 4-daagse training Train de Trainer 2 te gaan volgen van Peak Potentials, sprak ik met Charlotte, een van de twee assistentes, over Michael Beckwith, de mooie man van The Secret. Ik vertelde Charlotte hoe ik veelvuldig naar zijn cd’s luister en dat hij in mijn ogen een man is die volledig met zijn bron in contact is.

Ik vroeg mij af waar zijn centrum, het Agape Centrum lag en tot mijn verbazing ontdekten wij dat dat dus in Los Angeles lag. Het leek mij geweldig om Michael Beckwith te ontmoeten. Charlotte heeft contact gezocht met het centrum en verder ben ik op cursus gegaan. Ik zag in gedachten hoe ik hem zou ontmoeten en hoe blij ik zou zijn.

Loslaten van het drama

De cursus was intens, erg lange dagen, waarbij de essentie van het ego weer werd aangeraakt. Daar waar ik vroeger de intense pijn van de afgescheidenheid als mijn basis heb gehad, kwam deze nu op een subtiele wijze weer naar boven. Ook deze keer is er weer een schilletje verwijderd. Het werd mij duidelijk hoe ik innerlijke veiligheid had gelinkt aan afgescheidenheid. Oftewel pijn was verbonden met veiligheid. Dat was een openbaring voor mij.

Als iets bekend is, dan wordt dat door het ego als veilig ervaren, hoe pijnlijk het ook is. Onbewust en soms ook bewust, hou je daar dan aan vast. Alles wat nieuw en onbekend is, is voor het ego onveilig en daar het ego uit is op overleven zal het kost wat kost de onveiligheid willen vermijden. Het is dus elke keer weer de uitnodiging en soms ook de uitdaging om die surrogaat veiligheid los te laten. Dat heb ik Los Angeles duidelijk gedaan. Het gaat erom het te doorzien en dan een duidelijke keuze te maken. Ik hield ergens nog vast aan die pijn, door mijn verleden, met name de eerste twee jaar van het kindertehuis, als pijnlijk en afgescheiden te zien. Daarmee hield ik dus vast aan mijn drama en de afgescheidenheid. Ik kon voelen hoe mijn persoonlijkheid protesteerde om zo maar alles te laten vallen, want wie ben ik dan nog, mijn hele identiteit was daar nog steeds op gebouwd. Ik haalde daar vroeger ook mijn erkenning uit. Toine met haar dramaverhaal.

Afstand doen van het drama

Ik neem daar nu afstand van, en als het nog een keer omhoog wil komen, dan gaat het erom om dat ten eerste te zien en daarna om een duidelijke keuze te maken. Kies ik voor de afgescheidenheid en pijn, mijn drama, of kies ik voor de eenheid die er altijd is geweest en neem ik die tot mijn basis. Ik kies dus voor het laatste. Bewustzijn en een andere keuze maken zijn dus de sleutels. Dit is dus ook de sleutel tot overvloed en succes. Als je de eenheid tot jouw basis maakt, dan kun je elke droom waarmaken. Ik ga ervoor, en jij? Kies je voor het ego, het denken en laat je je daardoor leiden, of zie je dwars door het denken  de vrijheid die er altijd is en neem je dat als je basis. Laat je niet afleiden door je omstandigheden, maar blijf jezelf zien als de vrijheid die je bent.

Michael Beckwith

Na de training had ik nog een vrije dag in Los Angeles voordat ik weer zou vertrekken. Dat wat ik eerder niet had kunnen dromen is waarheid geworden. Het is in mijn ogen een wonder. Ik ben uitgenodigd op het centrum Agape en ik heb niet alleen Michael ontmoet, maar ik sta ook met hem op de foto en heb hem zelfs een kort interview afgenomen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de knuffel… Mijn dag kon niet meer stuk! Helaas kon ik niet blijven voor een bijeenkomst waar ik dan eregast zou zijn, want Vierhouten wachtte op mij. Het feit dat ik deze grootse man mocht ontmoeten heeft mij nog duidelijker laten zien hoe je kunt manifesteren. Werkelijk alles is mogelijk.

Bij deze ook dank aan Charlotte, die dit zo perfect heeft geregeld. Een duidelijke visie en focus en in gedachten zien en weten dat het gebeurt, maken wonderen dus mogelijk.

Wil je meer weten over loslaten? Klik dan hier.