Emoties uiten is noodzakelijk om gezond te blijven

Emoties uiten kan heel lastig voor je zijn als je hebt geleerd dat dat niet mag.

emoties uiten

Dan kan je het moeilijk krijgen in je leven, want je slikt en slikt en slikt alles in. Emoties, een mening over iets, een bepaald gevoel; jij durft het niet te delen. Het is in jouw onderbewuste beleving gewoon niet veilig. Dat gevoel heb je niet voor niets.

Emoties uiten hoe doe je dat?

Ik weet het nog heel goed hoe ik ooit zelf zo door het leven ging. Ik hield mijn koppie hoog en liet nooit iets merken. Emoties uiten deed ik gewoon niet. Ondertussen liep ik rond met zoveel pijn in mijn lichaam. Het was een oude pijn die linkte naar vroeger.

'Emoties uiten doe je niet'

Ja, dat dacht ik toen. Ik had het wel afgeleerd. Inmiddels weet ik wel beter en ben ik gezegend dat emoties uiten nu voor mij helemaal geen issue meer is. Ik zeg gewoon wat ik te zeggen heb.

Als ik mij kwetsbaar voel (oohh wat vond ik dat vroeger lastig), dan laat ik dat zien. Emoties uiten hoort nu in mijn leven. Het is gewoon zoals ik nu ben.

Ooit meestal als kind, heb je geleerd dat je beter alles binnen kon houden. Misschien dacht je: 'Ik laat mij maar niet horen of zien, want dat is beter voor mij'.

Op zich kan je er misschien nu wel goed mee omgaan, maar gemakkelijk is het niet. Anderen gaan over jouw grenzen omdat je ze simpelweg niet durft aan te geven.
Misschien durf je geen 'Nee' te zeggen en ga jezelf daarmee ook over je grenzen. Al met al, het is niet handig.

Emoties uiten is je geboorterecht!

Hoe kan iemand anders nu weten wat jij wel of niet fijn vind als jij het niet aangeeft?  Gelukkig kan je dit pijnlijke patroon veranderen. Je hoeft namelijk niet oud te worden met de moeite om emoties te uiten. Emoties uiten is namelijk je geboorterecht.

Emoties uiten kun je leren

Ik heb het ook geleerd en nu leer ik dat anderen weer. Natuurlijk heeft het te maken met het verwerken van oud zeer. Stel je eens voor hoe jij je zou voelen als emoties uiten voor jou ook geen issue meer is. Als jij ook gewoon kunt zijn wie jij bent en ten volle genet van het leven. Ik gun je dat zo.

Het is echt mogelijk, ik spreek uit ervaring. Al meer dan 15 jaar zie ik mensen onder mijn ogen veranderen. Dat doen ze doordat ze een event volgen of een Lifechanger jaartraining. Dan wordt het leven echt een feestje.

Ik heb een blog geschreven over bewustwording en dat kan jou al verder helpen. Verder hoop ik je ooit in een event te ontmoeten, zodat ook jouw leven een feestje wordt.

Yihaaa Mahatma
Reactie plaatsen