Zelfrealisatie

Zelfrealisatie is voor ons denken ronduit bizar. Want ik hoor je nu denken...  'Hoe bedoel je? Geen Zelf', hoor ik je dan denken. 'Ik denk toch?'

Ja, je denkt, maar Jij bent niet dat denken. Dat is in wezen niets anders dan een chemische reactie in je hersenen. Het is niet wie je bent. 'Maar ik heb toch een lichaam?' Jawel, je hebt een lichaam, maar ben jij dat lichaam of ben je meer dan dat? 'Ja maar, het is toch tastbaar?' Yep, totaal tastbaar, maar maakt dat lichaam jij tot wie je bent of is dat het voertuig waar die Jij in huist tijdens dit leven. Dat is zelfrealisatie, dat je je zelf dat gaat realiseren.

'Ok, maar ik heb toch gevoelens?' Hetzelfde geldt dus voor gevoelens. Gevoelens en emoties zijn een beleving. Het is niet wie je bent. Ook dat bewustworden is zelfrealisatie.

Zelfrealisatie... Wie of wat ben ik dan?

Als ik niet dat lichaam, niet die gedachtes en niet die gevoelens en emoties ben, wat of wie ben ik dan wel?' Jij bent het bewustzijn waarin alles verschijnt. 'Hum' hoor ik je denken, 'lekker zweverig'. Gekke boel, die zelfrealisatie.

Zelfrealisatie, wij mensen zijn in wezen puur bewustzijn.

En dat is heel zweverig voor het denken.

Wij mensen zijn in essentie puur bewustzijn. We kunnen kijken naar onszelf. Ons lichaam, onze emoties en gedachtes brengen een scale van chemische reacties op gang, waardoor wij in het algemeen beheerst worden. Door die gedachtes, door die emoties.

Hoe meer je je dit bewust bent, des te meer je doordrongen raakt van wie jij bent. Vanuit het bewustzijn bekeken is nooit iets aan de hand. Dat te zien en te weten geeft een innerlijke rust. Dan hoef je niet meer mee te gaan met elke gedachte van de mind die in het algemeen met veel angsten in een overlevingsstructuur zit.

Zelfrealisatie... Hoe kom je daarmee in contact?
Door puur naar Jezelf te kijken. Naar je gedachtes, naar je emoties en gevoelens. Naar je lichaam en je met dat alles niet te identificeren. En dat laatste is het allerbelangrijkste. Dan is er geen 'ik' die bijv. pijn heeft, maar dan is er een sensatie, die we labelen als pijn.

Dan ga je ook meer en meer ervaren dat alles komt en gaat. Dat alles verschijnt in het bewustzijn dat jij bent. Dan valt als vanzelf  die dualiteit waarin wij leven weg en kom je pardoes terecht in een soort eenheid of bliss. Dat is pure zege die alles transformeert.

Je kunt het ervaren tijdens een event, tijdens een lifechanger en zelfs soms tijdens een online training die we geven. Kijk op de agenda of er wat voor je bij zit
Reactie plaatsen