Omgaan met verdriet, hoe doe je dat?

Omgaan met verdriet

Omgaan met verdriet is een proces van bewustwording en durven te voelen. Wij mensen zijn gekke wezens want we hebben geleerd om het verdriet juist te onderdrukken. Onderdrukken is geen verdriet verwerken, want daarmee maken we het juist erger. Die energie blijft in je lichaam opgeslagen, want het moet toch ergens naar toe.  Je loopt dan in wezen dag in, dag uit met verdriet in je lijf rond. Dat is dus geen goede manier.

Omgaan met verdriet is geen onderdrukking

Ik weet nog goed hoe ik zelf ooit ook zo verdrietig was. Mijn man had mij verlaten, ik had geen geld en voelde mij super in de steek gelaten en alleen. Ik had echter wel heel sterk voor ogen dat ik dit wist, echter heel duidelijk dat ik op een juiste manier hiermee wilde omgaan. Anders zou ik blijven zitten waar ik zat en dat schoot niet op.

Ik ondernam stappen en ging verder met bewustwording waar ik al veel langer mee bezig was. Dat heeft mijn leven doen veranderen. Ga je goed op met je verdriet, dan helpt het je dus om een beter leven te krijgen en meer geluk te ervaren.

Inmiddels ben ik alweer jaren een heel gelukkig mens en geef ik al mijn wijsheid door in de events en jaartrainingen. Daarin begeleid ik mensen met het omgaan van emoties en dat ze zichzelf ontdekken. Hun kwaliteiten, hun liefde en hun eigenwaarde. Als dit je aanspreekt kijk dan een bij de events en jaartrainingen die ik geef.

Ook kun je dit blog lezen over bewustwording. Alleen al door dit te lezen kan je verder komen en dat is wat ik je gun. Als je jezelf namelijk beter begrijpt waarom je doet zoals je doet en waarom jij verdriet hebt, dan kan het lichter worden.

Ik gun jou alle geluk,

Yihaaa Mahatma
Reactie plaatsen