Page content

Geluk vinden kan jij ook…

Geluk vinden, dat willen we allemaal. 

Geluk vinden

Geluk vinden kan iedereen

Geluk vinden lijkt soms onmogelijk. Toch is het voor ieder gezond mens te realiseren. Ik spreek uit ervaring. Ooit was mijn leven heftig en zwaar. Een intens, pijnlijke jeugd had mij gevormd. We hoeven echter niet oud te worden met een pijnlijke mindset. Echt niet. Het leven is inmiddels voor mij een feestje. Natuurlijk kom ik nog wel uitdagingen tegen, dat hoort bij het leven. Ik geniet echter intens. Als ik dat kan, dan kan jij dat ook.

Als het leven ons zo uitdaagt, dan snakken we naar geluk. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om dat dan te ervaren. We zitten allemaal vast in bepaalde denkpatronen, je zou dat ook conditionering kunnen noemen. Daardoor is geluk vinden, voor de één gemakkelijker dan voor de ander. De één heeft een conditionering vol met eigenwaarde. Gelukkig zijn is voor die persoon een eitje.

De ander is als kind afgekeurd, geplaagd en afgewezen (dat was mijn verhaal). Eigenwaarde kent hij of zij niet. Dan is het een grote uitdaging om geluk vinden te bewerkstelligen.

Het leven is dan meer overleven en op je tenen lopen, dan huppelend als een lammetje in de wei door het leven gaan. De één vol eigenwaarde, trekt als vanzelf allerlei mogelijkheden aan en geniet het leven. Het lijkt wel alsof die persoon nooit uitdagingen heeft, al is dat natuurlijk onzin. Ieder mens heeft uitdagingen, maar bij de één zijn ze dus intenser dan bij de ander.

Geluk vinden hoe doe je dat?

Ten eerste door je bewust te worden van je conditionering of programmering.  Ten tweede daar dus stappen in te zetten. Je te laten coachen. Bij ons kan dat natuurlijk. Ik geef trouwens events met grote groepen waarin we juist met die conditionering aan de slag gaan. Je hoeft met een pijnlijk programmering niet oud te worden. Dus als jij een pijnlijk mindset hebt, dan kan je dat veranderen. geluk vinden wordt dan ook voor jou een haalbare zaak.

Hieronder alvast één belangrijke tip om jouw programmering te veranderen.

Leg jezelf eens onder de loep en kijk eens naar al jouw kwaliteiten. Maak daar een lijst van en laat ze te je doordringen. Alleen je dit beseffen kan al heel veel veranderen.
Lees hier dit blog over bewustwording, dat kan je ook heel veel geven. En natuurlijk nodig ik je van harte uit om een keer een event bij te wonen. Dan wordt het geluk vinden voor jou ook een eitje.
Op jouw geluk,

Mahatma

    Comment Section

    0 reacties op “Geluk vinden kan jij ook…

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.