Geluk vinden kan jij ook...

Geluk vinden, dat willen we allemaal. 

[caption id="attachment_5014" align="alignnone" width="360"]Geluk vinden Geluk vinden kan iedereen[/caption]

Geluk vinden lijkt soms onmogelijk. Toch is het voor ieder gezond mens te realiseren. Ik spreek uit ervaring. Ooit was mijn leven heftig en zwaar. Een intens, pijnlijke jeugd had mij gevormd. We hoeven echter niet oud te worden met een pijnlijke mindset. Echt niet. Het leven is inmiddels voor mij een feestje. Natuurlijk kom ik nog wel uitdagingen tegen, dat hoort bij het leven. Ik geniet echter intens. Als ik dat kan, dan kan jij dat ook.

Je hebt pecht als je met een ongelukkige mindset door het leven gaat

Als het leven ons zo uitdaagt, dan snakken we naar geluk. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om dat dan te ervaren. We zitten allemaal vast in bepaalde denkpatronen, je zou dat ook conditionering kunnen noemen. Daardoor is geluk vinden, voor de één gemakkelijker dan voor de ander. De één heeft een conditionering vol met eigenwaarde. Gelukkig zijn is voor die persoon een eitje.

De ander is als kind afgekeurd, geplaagd en afgewezen (dat was mijn verhaal). Eigenwaarde kende ik niet en het geluk was voor mij ver weg.

Tijdens een event vertel ik  mijn eigen verhaal over hoe ik uiteindelijk toch die weg naar meer Geluk ben gegaan.

[youtube]https://youtu.be/PGHZBF4pEH0[/youtube]

Het leven was vroeger dus niet gemakkelijk voor mij. Ik was meer aan het overleven en op mijn tenen aan het lopen, dan huppelend als een lammetje in de wei door het leven gaan. Als je vol eigenwaarde zit, trek je als vanzelf allerlei mogelijkheden aan en geniet je van het leven. Het lijkt wel alsof je dan nooit uitdagingen hebt, al is dat natuurlijk onzin. Ieder mens heeft uitdagingen, maar bij de één zijn ze dus intenser dan bij de ander.

Hoe word je nu gelukkig?

Ten eerste door je bewust te worden van je conditionering of programmering.  Ten tweede daar dus stappen in te zetten. Je te laten coachen. Bij ons kan dat natuurlijk. Ik geef trouwens events met waarin we juist met die conditionering aan de slag gaan. Je hoeft met een pijnlijk programmering niet oud te worden. Dus als jij een pijnlijk mindset hebt, dan kan je dat veranderen. Het geluk vinden wordt dan ook voor jou een haalbare zaak.

Hieronder alvast één belangrijke tip om jouw programmering te veranderen.

Leg jezelf eens onder de loep en kijk eens naar al jouw kwaliteiten. Maak daar een lijst van en laat ze te je doordringen. Alleen je dit beseffen kan al heel veel veranderen.

Gun het jezelf

En misschien nog belangrijker dan dat... gun jezelf het om gelukkig te mogen zijn. Als je jezelf geen geluk toestaat, dan kun je je ook niet gelukkig voelen.

Dus... mag jij gelukkig zijn? Ik hoop zo dat je er 'Ja' op zegt, want dan kan alles veranderen en komt het geluk als vanzelf naar je toe.

Lees hier dit blog over gelukkig worden, dat kan je ook heel veel geven. En natuurlijk nodig ik je van harte uit om een keer een event bij te wonen. Dan komt het wel goed met dat geluk.

Warme groet,

Mahatma
Reactie plaatsen